sunnuntai 10. elokuuta 2014

SM länkkäkisoissa ja vähän muutakin

Tähän postaukseen tulee sekalaisesti viikonlopun kuulumisia, aloitetaan lauantaista. Lauantai olikin tosi kiireinen päivä, joten menin äidin kanssa tallille jo ennen kahdeksaa. Äiti ratsasti ensin ja itse ratsastin vain vähän aikaa lopuksi, pääty-ympyröillä kumpaankin suuntaan taivuttelua. Perjantaina olin tunnilla tehnyt pivotteja niin paljon, että Dixie tuntuikin tosi kivalta ja taipuvaiselta.


Kuvissa mulla on äidin satula, jos joku ihmettelee. Me käytetään siis yleensä eri satuloita, mutta koska äiti ratsasti lauantaina enemmän, laittoi hän oman satulansa. :) Rakastan tuota karvavyötä, joka tässä satulassa on!



Lauantaina käytiin loppukäynnit maastossa ja sitten kun oltiin Dixie viety tarhaan, tyhjensimme poniraukan koko karsinan. Siinä olikin tosi hikinen urakka! Myöhemmin tallitekijä pesi karsinan painepesurilla. Dixie onkin siis saanut nyt nukkua yhden yön ulkona ja nukkuu tämänkin yön. :)

Tyhjennetty, mutta ei tässä kuvassa vielä pesty karsina

Rakkauseläin <3
 
Tänään olin Hyvinkäällä seuraamassa SM länkkärikisoja.  Kisat alkoivat jo perjantaina, mutta mentiin sunnuntaina kun silloin olivat meidän mielestä ne kivoimmat luokat katsoa. Täytyykin sanoa, että olivat ehkä kivoimmat SM kisat pitkiin aikoihin, sillä ennen ne on pidetty maneesissa ja nyt olivat kentällä. Kauppa-autoja Millcreek Ranch ja Horsewell  ja monet muut olivat siellä, kun ennen ei välttämättä ollut mitään kivoja. Joka paikassa oli ihmisiä stetsonit päässä ja buutsit jalassa, ihan harmitti kun jätin oman stetsonin kotiin.  Ainoa miinus koko päivässä olivat mehiläiset jotka tulivat heti katsomoon, jos joku söi tai joi jotakin makeaa. Niille ei tietty voi mitään ja ei ne itseasiassa kauheasti häirinneet. :D
 
Katsoimme monta Trail luokkaa, yhden Western Ridingin ja alussa Reiningejä ja Paint luokkia. Päivällä oli myös intiaaniratsukoiden esitys, joka oli erityisen vauhdikas ja hauska. Muun muassa eräs esiintyjistä nappasi hevoseltaan suitset päästä ja hyppäsi näin tuleen sytytetyn esteen ylitse. Kiitolaukassa nämä roikkuivat siellä hevosten vatsan alla, keihäillä nappasivat renkaita, laukkailivat palavien soihtujen kanssa, ratsastivat väärinpäin ja tekivät oikeastaan mitä vain. :D
 
Näillä oli hauskat varusteet :D

 
 
 
 
 
Kisakuvat on otettu kännykällä, minä tyhmä jätin kameran kotiin kun luulin kisojen olevan maneesissa. Otin yhden videoklipin intiaaniesityksestä, jätinkin muuten äänet päälle että kuulette kisojen tunnelman. :D
 
Monissa SM kisoissa olen ollut katsomassa, mutta mistään kojuista en ole ikinä tainnut mitään ostaa. Nyt kuitenkin mukaan tarttui vaaleanpunainen lännenratsastushuopa. Siis vaaleanpunainen! Lännenratsastushuovat ovat todella kalliita ja väri valikoimaa on yleensä suhteellisen vähän (ainakin meidän hintaluokissa.) Nyt kuitenkin sain tosi halvalla noin neljällä kympillä juuri meidän värisemme huovan, joka on oikeasti laadukaskin. Ostin mukaan myös korotuspalan eteen, eli se on pieni viltti, joka laitetaan satulan etukaaren alle "kohottamaan". Tämän saa myös taitettua auki esim. kisoihin satulahuovan päälle.  Se olikin kalliimpi, mutta värien puolesta huovat sopivat yhteen. Olen älyttömän tyytyväinen näihin löytöihin!
 

Oli siis erittäin kiva viikonloppu jälleen! Muistaa muuten edellisen postauksen bannerikisa, kolme banneria on jo tullut. :) Vielä olisi aikaa n. viikko. :) Palkintonahan on siis blogiarvostelu.
 
Oliko kukaan muu katsomassa SM kisoja jonakin päivänä?

6 kommenttia:

  1. Uuu komeen näköinen padi :) Ja ihanan värinen! Olispa itse ollut myös tuolla Hyvinkäällä katselemassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se oli kyllä todellinen löytö! Oli nimittäin viimeinen kappale jäljellä ;)

      Poista
  2. Sinut on haastettu!☺ http://hevosetelamantapana.blogspot.fi/2014/08/haaste-2.html

    VastaaPoista

Avaa suusi. :)