perjantai 25. heinäkuuta 2014

Tiistain ratsastus yhdellä kädellä

Kerrankin tällainen tilanne, että on postattavaa vaikka kuinka paljon. Tämä onkin jo tämän päivän toinen postaus ja yksi vähän erilaisempi olisi valmiina julkaistavaksi, mutta sen jätän viikonloppuun.

Tiistaina ratsastin koko ajan yhdellä kädellä ja yritin pitää käden huovan päällä. Yhdellä kädellä ratsastus on loistava harjoitus minulle juuri siksi, että tulee ratsastettua vaan ja ainoastaan jalalla ja se yksi käsi lepää rauhassa. Korjauksiin vaihdoin nopeasti yhdestä kädestä kahteen, mutta palautin yhden käden otteen liikkeelle lähdettäessä.

Dixie varmistaa onko ratsastajalla kaikki kunnossa :D

Kaula pysyi aika hyvällä linjalla, tässä ehkä inan liian pitkä mutta muuten hyvä. :) Ja oma istunta ihan ok, vielä kun hartiat taakse.


Yhdellä kädellä meno on aina välillä kivaa ja jos joskus saavumme siihen pisteeseen, että saadaan kanget, harjoittelu on tietty hyödyllistä. Sitäkin tehtävää voisi taas joskus tehdä että sitoa ohjat nuppiin ja kääntää vain jaloilla. Nyt ollaan käännelty niin paljon jalalla ja vähemmän kaulaohjalla, ettei tuo taittaisi mitään suurempia ongelmiakaan tuottaa.

Vähän unettais

 
Olin tosi tyytyväinen tiistain ratsastukseen, käynti oli todella hiljaista, käännökset teräviä ja Dixie erittäin miellyttämishaluinen. Pientä huomiota kiinnitin siihen, että pysähdyskuvissa joissakin jalkani on Dixien lavan kohdalla, missä sen ei kuuluisi olla. Satula on sopivassa kohdassa, joten pitää taas alkaa venytellä lonkkia ja laittaa jalkoja taaemmaksi. Huomenna alku- ja loppukäynneissä tätä on aina hyvä tehdä.
 
Tänään olin tunnilla ja tehtiin ykkös-kakkospivotista sidepassiin ja sidepassissa vielä kolmosia ja nelosia ja sitten raviin. Yleensä Dixie liikkuu reippaasti sidepassissakin, mutta nyt se oli jotenkin tosi laiska ja hidas niissä alkuun. Parani kuitenkin ja selvästi sidepassien taso nousi tunnista paremmaksi. Ravikin oli hyvää, vielä kun saisi sään ylimmäksi. Vaikeaa, vaikeaa. Hetkittäin onnistuu, mutta kun sen pitäisi kulkea koko ajan niin.
 
Tiistaina poni pääsí suihkun jälkeen takaisin laitumelle ja alkoi piehtaroimaan. Pitkällä putkella yritin sitten kuvata, vähän epätarkkoja ja kaikkiin ei poni mahtunut kokonaan. :D
 

 
 

Ei kovin edustavaa, mutta huulet tötteröllä :D


Espanjalainen käynti? :D

Sin läks. Niin kovaa, etten ehtinyt reagoimaan ja piti laittaa kuva mustavalkoseksi, vaikkei se laatua silti kauheasti pelastanut.


Mun upeus <3


Mitäs piditte tavallisesta kuulumispostauksesta? Ja muistakaas lukea tältä päivältä alempi postaus, missä kerron mitä Dixie tekee eri tilanteissa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Avaa suusi. :)