perjantai 25. heinäkuuta 2014

Mitä hevoseni tekee, kun..?



Tiialla oli blogissaan mielestäni tähän asti menneistä blogihaasteistaan kaikkein mielenkiintoisin ja hauskin haaste. Idea on kertoa, miten hevoset reagoivat ja tekevät eri tilanteissa. Tiian blogista otin kysymykset ja vastasin niihin niin, miten Dixie niissä käyttäytyisi. Faktat julki siis. :D

Mitä hevoseni tekee, kun..



..Nousen sen selkään? Nousen Dixien selkään melkein aina tynnyrin päältä hevosen selkää ja satulaa säästääkseni. Dixie tietää että sen vieressä ollaan paikoillaan ja yleensä Dixie odottaakin kiltisti että ratsastaja on selässä ja antaa luvan liikkua.

..Kävelen pitkin ohjin alkukäyntejä? Eipä mitään, venyttää kaulaa ja nykyään kävelee aika reippaasti. Yleensä myös haukottelee vähintään kerran alkukäyntien aikana. :D

..Se ei jaksaisi lähteä töihin? Joskus ei anna laitumelta heti kiinni, vaan laittaa ratsastajat juoksemaan. Loppujen lopuksi näitäkin on nykyään aika harvoin, laidunkauden alussa tapahtui vähän useammin. Nyt lähinnä haluaa tulla sisälle jos ötököitä on paljon.

..Pyydän sitä vaihtamaan laukkaa? En tiedä, en ole koskaan tahallisesti vielä laukkaa vaihdellut. Kerran se vaihtoi sen itse, kun käänsin sen vahingossa ympyrältä toiseen suuntaan ja se teki ihan oikein vaihtaessaan laukkaa, vaikka ratsastajahan mokasi. Osaa se varmasti vaihdot ja toivottavasti joskus niitä päästään treenaamaan, :)

..Se pelkää jotain estettä? No esteitähän me ei olla hypitty, mutta mitään korotettuja puomeja tms, se ei ole koskaan pelännyt. Ja yleensähän annan sen venyttää kaulaa ja katsoa, jos joku puomi tuntuu jännältä.

..Maastossa pitäisi mennä ojan yli? Meidän maastoissa ei ole ollut mitään ojia, mutta en uskoisi että oja tuottaisi mitään ongelmaa tuolle. :)

..Tipahdan? En ole koskaan tippunut vielä Dixieltä (kop kop) niin vaikea sanoa. Mutta voisin uskoa että pysähtyisi ja katsoisi hölmistyneenä. :D

..Maastossa tulee joku traktori/iso auto vastaan? Niitä menee metsätien aika lähellä isolla tiellä koko ajan, eikä Dixie enää sano niistä mitään kun on jo niin siedättynyt. Joskus joku pienempi, esim. mopo voi saada ponin vähän katselemaan, mutta yleensä ei mitään muuta.

..Käytän raippaa? En käytä. Eikä Dixiellä varmaan ole koskaan käytettykään, niin en usko että reagoisi kauhean hyvin.

..Puhdistan kaviot? Etuset se on aina antanut erittäin hyvin. Takajalkoja sillä ei Belgiassa ole nostettu, kun sillä on ollut kengät vain edessä, joten se on meillä joutunut oppimaan senkin. Ne saa jo ihan nätisti, vaikka Dixie on vieläkin niissä vähäsen kärsimättömämpi kuin etujalkojen kanssa.

..Pesen sitä? Aina kesällä ratsastuksen jälkeen letkun kanssa huuhdellaan se ulkona, eli tuttua juttua. Välillä voi koittaa väistellä, mutta ei ole mitenkään vaikea pestävä, yleensä pysyy paikoillaan. Varsinkin kun tietää yleensä pesun jälkeen saavansa heti porkkanan taskusta. ;)

..Laitan sille suitset? Dixie on oppinut siihen, että kun laittaa käden sen niskan kohdalle, se laskee päänsä alas. Suitset on sille helppo laittaa ja se yleensä nappaa kuolaimet itse.

..Kiristän satulavyötä? Luimii, mutta nykyään antaa tehdä jo hyvin. Olen tosi tarkka vyön kanssa, teen sen rauhallisesti, katson ettei karvat jää väliin ja olen muutenkin tarkkana. Riippuu vähän päivästä, milloin Dixie ei välitä kiristämisestä mitään ja milloin se vetää hernepalot nenään.

..Suihkutan hyttysmyrkkyä? Pysyy paikoillaan, ei juurikaan välitä.



..Haen sen sisälle tarhasta tai laitumelta? Tarhasta tulee melkein aina vastaan, tai jos ei tule, niin se tulee kävelemällä sen luo. En muista yhtään kertaa, että tarhassa se olisi lähtenyt karkuun. Laitumelta yleensä iltaisin tulee aina, aamuratsastuksilla sen kiinni ottaminen voi olla työläämpää. Aina se ollaan kuitenkin kiinni saatu, ettei se mikään mahdoton ole.

..Se on yksin tallissa/tarhassa ja muita hevosia ei ole näkyvissä? Tällaista tilannetta ei ole, Dixie ei tarhaa yksin ja tallissa on aina joku hevonen. Ollaan kuitenkin ratsastettu ilman hevosseuraa kentällä ja viereisissä tarhoissa ei ole ollut muita hevosia ja se on Dixielle ihan ok. Pari kertaa saattaa hirnua, mutta ei muuta.

..Se karkaa? Tällaista tilannetta ei ole tapahtunut, joten en osaa yhtään sanoa. Toivoisin ainakin, että juoksisi suoraan talliin eikä esimerkiksi lähtisi poispäin.

..Se näkee uuden hevosen? Dixien karsinanaapurit on vaihtunut välillä ja ensin se voi leikkiä neitiä, mutta hetken päästä on jo ihan sopeutunut ja tyytyväinen hevonen.

..Se maistaa jotain pahanmakuista? Maastossa se sylkee kasvit josta ei tykkää ja jos se ei tykkää jostain leivästä, sylkee nekin. :D


..Se lastataan? Kävelee kiltisti koppiin, vaikka yksin. Meillä se oli sekunnissa sisällä kopissa kun vietiin se klinikalle ja se tuli sekunnissa sisään koppiin kun lähdettiin klinikalta takaisin tallille päin. Se on myös kiltti matkustaja, eikä hikoile tai stressaa. :)

..Mitä hevoseni tekee juuri nyt? Nauttii olostaan laitumella ja odottaa minua, joka menen sen kanssa tänään kuuden tunnille aivan innoissaan. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Avaa suusi. :)