tiistai 8. heinäkuuta 2014

Metsäkävelyä ja Hööksin tilaus

Dixie sai tänään ansaitun kevyemmän päivänsä. Olemme ratsastaneet sillä nyt putkeen aika monta päivää ja tänään 30 asteen helteessä oli parempi vaihtoehto valita metsälenkki kuin kentällä puurtaminen.

Dixie tuli meille laitumelta kiltisti portille vastaan. Se tulee niin aika monesti nyt, kun haluaa kiusaavista paarmoista. Siksipä me ennen metsälenkkiä levitimme poniin runsaasti tervarasvaa ja suihkutimme Effol hyönteismyrkkyä. Huomatuksi on tullut, että terva auttaa jonkin verran enemmän kuin Effol, mikä ei tunnu auttavan yhtään. Mitä ötökkämyrkkyjä te käytätte hevosillanne?

Päivän huoltoaineet: Terva, Helosan, Effol ja omistajille nesteytystä

"Tästäkö mun pitäis juoda? Sari on kahahtanut lopullisesti, eikö niin kisu?"


"Ahaa, tämä onkin minun drinkkini."

"Minä sitten tykkään kisuista! Pörröisiä ja niin pehmeitä. Mutta tätä yksilöä ei näköjään kiinnosta.." :(

"Onneksi voin halia tämän toisen kisulin kanssa!"
Älkää säikähtäkö Dixien ulkomuotoa, siinä tosiaan on melko reippaalla kädellä laitettu tervaa. Kun huoltotoimet saatiin tehtyä ja Dixie sai hyvästeltyä kissakaverit, lähdettiin matkaan. Täytyy kyllä hehkuttaa ponin lempeyttä. Se tykkää niin älyttömästi kissoista, varsinkin tuo valkoinen on ennenkin kiipeillyt ponin karsinan kaltereilla ja yhdessä ovat halitelleet.

Alkumatkasta ja eväät suussa, ettei vaan nälkiinny pieni poni.

Ravilla paarmoja karkuun.

Nopeasti napsaistu rakennekuva tervaisesta ponimuksesta, joka on laidunkaudesta huolimatta kohtuu kivassa kunnossa!
 
Tällaisissa metsissä on kiva mennä :)

 
Lenkin jälkeen Dixie pääsi laitumelle takaisin ja tässä lopputulos :D
 
Sitten otsikon toiseen osaan, eli Hööksin tilaukseen. Tein elämäni ensimmäisen nettitilauksen, sillä halusin ihan ehdottomasti Dixielle kesäriimun. Olin aamupäivällä agrimarketissa ja täytyy sanoa, että pettymys oli aika suuri niihin valikoimiin. Missä iloiset kesävärit? Tai jos oli edes vähän kivannäköistä, riimu näytti siltä, että se kestäisi korkeintaan päivän ehjänä. Tältä agrireissulta tuli mukaan siis vain kahdet ratsastussukat, yhteensä maksoivat 6e. Jotain hyvääkin siis, jos olisin ennen kassalle menoa tiennyt noin halvoista sukista, olisin niitä enemmänkin mukaan kahminut.
 
Anyway, hööksistä tilasin siis oranssin kesäriimun, jossa lukee Hooligan (=hulikaani.) Värivaihtoehtoja oli pinkki ja limenvihreä ja niissä kummassakin oli eri tekstit. Dixielle, nöyrälle ja erittäin kiltille hevoselle huligaani nimitys voi tietty olla vähän kyseenalainen, mutta osaa ponikin pelleillä esimerkiksi yrittämällä mennä hakijaa laitumella pakoon. Silloin tämä riimu tosiaankin voi tulla tarpeeseen ;D
 
Uusi yllätys, kun meinasin jo mennä Hööksin nettikaupassa "ostoskoriin" ja ostamaan riimua. Ne eivät toimita alle 22e tilauksia. No, loistava tekosyy siis ostaa jotain muutakin! ;) Mukaan päätin tilata köysiriimun ohjineen. Olen jo pitkään halunnut koittaa mennä Dixiellä ihan vaikka riimulla ja riimunnaruilla ja koittaa, miten se toimii ilman kuolaimia. Pitäisi tietenkin toimia, koska eihän lännenratsastuksessa ohjata ohjilla (paitsi kaulaohjakäännöksissä.) Tämä oli siis loistava valinta meille, saadaan välillä kokeilla jotain erilaista. :) Tätä siis tulevaisuudessa käytetään silloin tällöin, kuolaimista ei olla luopumassa! Mutta kaikkea uutta voi oppia vain kokeilemalla uusia juttuja :)
 
 
Kuva otettu: http://www.hooks.fi/product.aspx?productid=410541&deptid=94&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

Kuva otettu: http://www.hooks.fi/product.aspx?productid=410408&deptid=114&sortType=sortArtnr&sortOrder=DESC
 
Köysiriimussa on irrotettavat ohjat, joten tämän saa näppärästi "tavalliseksi" naruriimuksi, joten sen kanssa voi sitten myös maastakäsitellä. Elokuun alussa luultavasti nämä tulevat, eli hetken joudun odottamaan.
 
Huomenna menen jo aamulla ratsastamaan Dixien, kuvaajaa ei tule mukaan, mutta katson jos jotain kännykkäkuvia saan napattua. :)

8 kommenttia:

  1. Itse käytän Dr Repeliä ötökkämyrkkynä. Mielestäni senkin tehoa on hehkutettu vähän turhaan, mutta ajaa se kuitenkin asiansa. Sen vaikutus ei kylläkään kestä meillä läheskään luvattua kahta viikkoa... Suihkutan surutta lähes joka päivä, etenkin koko mahanalusen ja rinnuksen. Viime kesänä ötökät söivät satulavyön kohdalta kainaloista niin, että olivat ihan turvonneet ja kipeät, joten etenkin sen kohdan kanssa olen ollut tarkkana. Parhaiten ötökkämyrkky toimii, kun hevonen on puhdas ja myrkky saa kuivahtaa hevosen päälle ennen kuin se hikoaa. Hiet läträän huolella pois joka päivä (Riima ainakin hikoaa ihan ulkona möllöttämisestä kun on lähes 30 astetta hellettä), se jo itsessään vähentää ötököitä.

    Yksi vinkki jonka olen kuullut on etikka + pikiöljy, käsittääkseni about puolet ja puolet sekoitetaan. Sitä aion kokeilla kun tuo Dr Repel kuluu loppuun. Haju on todennäköisesti jokseenkin kammottava...

    Jos ei ole kovin herkkä hajuista, sitten on aina Porcivet. Se on sitten semmoista kamaa että oksat pois, haisee ihan kuvottavalle, mutta varmaan kyllä toimii... Kerran laitoin sitä töissä yhdelle hevoselle ja hanskat haisi kyseiselle aineelle koko kesän.

    Jo syntyneisiin ötökänpuremiin laitan yleensä tervalaastaria, on hyvin toiminut eikä ole auenneet paukamat pahemmin.

    VastaaPoista
  2. Mekin suihkutetaanEffolia joka päivä, ennen ratsastusta ja ratsastuksen jälkeen kun ollaan hevonen pesty, niin uudelleen. Kiitos vinkeistä, terva tuntuu nyt ihan toimivalta Effolin lisäksi, mutta tuota pikiöljy juttua voisi joskus kokeilla. Porcivetiin suhtaudun aika negatiivisesti, kun luin HT-netissä siitä keskusteluja. Mutta varmaan sekin monella toimii. :)

    VastaaPoista
  3. W-Kesäspray plus on toiminut mulla ainakin tosi hyvin! semmonen 1L suihkepullo on jotain 20e hintaluokkaa. Pikiöljyä oon kans käyttäny paljon, varsinkin kesäihottumaisella. Porcivet tosiaan on tehokas, ehkä jopa liiankin, koska se haju karkoittaa pian ihmisetkin ;) ja mun käsittääkseni sen piti loppua tai ainakin vähentyä myynnistä.. :o samaa mieltä Effolista, ei oikein ole tehoa.. Missä lie valmistettu, siellä ei ilmeisesti ole tarvetta tehokkaampaan myrkkyyn. Mutta kannattaa kokeilla W-Kesäspray Plussaa!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, tuota kesäsprayta voisimme yrittää ensivuonna ostaa. Nyt on Effolia vielä melkein koko pullollinen, niin sen kanssa menee tämä kesä. Mutta ensivuonna tulee kyllä ötökkämyrkkyyn vaihdos johonkin tehokkaampaan. :)

      Poista
  4. Ja olisiko ollut Minimani josta yhtenä kesänä sain sen pullon hintaan 19,90, mutta nyt näyttää useammissa paikoissa olevan 25-26e.. Mutta jos eksyt Urjalaan, niin Hessi-Tarvikkeessa pullollinen on 23,00e ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Effol pullokin on vissiin joku 30e, niin eipä tuo paljoa tuosta eroa. Kiitos vinkistä :)

      Poista
  5. Jos tuo on sinusta kohtuu hyvä kunto niin et ole tainut sopivan painoista hevosta koskaan nähdäkkään? :o Tuohan on ihan hirveä pallo!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja siinä taitaa jollain anolla olla silmäongelmia :D Parhaimmassa mahdollisessa lihaskunnossa tuo poni ei ole, mutta "hirveää palloa" se ei ole nähnytkään.

      Poista

Avaa suusi. :)