lauantai 28. kesäkuuta 2014

Meidän kuulumisia

Kuulumispostauksista on jo vähän aikaa, joten päivittelen tässä viikkojen tapahtumat ja sitten tarkemmin kuvien kanssa kerron tämän päivän ratsasteluista.

Olin tällä viikolla kaksi kertaa Dixien kanssa tunnilla, keskiviikkona ja perjantaina. Keskiviikkona tehtiin pivotti ja sidepass tehtävää, joka sujui itseasiassa aika hyvin. Kuuluu edelleen lempparitehtäviini. Dixiellä on tullut myös ympyrällä mennessä vähän arvata laukkaa, joten sain tehtävän ravata ympyrää ja pitää ulkojalkaa reilusti takana. Tärkeäähän on, että ääni nostaa laukan, eikä jalka, joten siksi tämä on ihan loistava harjoitus. Ensin poni olikin jo kiihdyttelemässä, mutta hetken päästä tajusi idean.

Perjantaina treenasimme taas kaulaohja käännöksiä, mitkä tulevat sitten tärkeiksi jos Dixielle joskus vaihdetaan nivelet kankikuolaimiin. Ihan suht. ok ne onnistuivat, mutta tunti ei kuitenkaan meidän osalta ihan loistavimmin mennyt. Lopuksi kuitenkin tuli tosi hyviä ravi pätkiä missä selkä oli ylhäällä.

Viime viikolla Dixien karsinan lattian isompi ja toinen pienempi kolo tukittiin betonilla ja poni sai olla loppuviikon yötkin ulkona, kun karsinan lattia kuivui. Maanantaina Dixie sitten pääsi sisälle korjattuun, hienoon karsinaansa. Kesti tasan kolme päivää, kun kolot olivat taas näkyvissä ja joka paikassa karsinassa oli betoninkappaleita. Niin, eihän mikään betoni meidän kaivuukonetta pitele. Nyt etsinnässä onkin parsimatto.

Tänään kävin ensin Dixien ja tallikaverin poninsa kanssa kävelymaastossa. Sen jälkeen varustin ponin ja menimme kentälle. Äiti ratsasti Dixien ensin ja minä menin sitten. Ötököitä oli ehkä enemmän kuin tänä vuonna oli ollut, mutta loppujen lopuksi ei ne niin paljoa häirinneet.


 

Hieeeno <3

Tein taas pivotin ja siitä sidepassin, mistä lähdin raviin jos sidepass oli hyvä tai palasin pivottiin, mikäli ei ollut. Eilisellä tunnilla Dixie oli nähnyt mörköjä yhdessä kentän kulmassa, joten pyrin käyttämään koko tilaa hyödyksi. Tänään ei tuntunut mikään jännittävän.

Sidepassit sujuivat tosi kivasti ja pivoteistakin on tullut molempiin suuntiin tosi helppoja ja Dixie taipuu tosi hyvin. Ravissa se oli myös aika kiva, välillä yritti vähän oikaista, mutta pyrin korjaamaan sitä. Tällaisia ratsastuskertoja saisi aina olla, olen vieläkin niin tyytyväinen. Ratsastin ponin myös kentältä talliin pitkästä aikaa ja sekin sujui hyvin.


Muoto katosi mutta toinen on niin nätti. <3
Ratsastelun jälkeen Dixie pääsi suihkuun ja sitten laitumelle. Tamman laumakaverit olivat aivan laitumen toisessa päässä ja heti kun päästin Dixien irti, sehän lähti kuin ohjus toiseen päähän. Yleensä se on malttanut ensin piehtaroida ennen kavereiden luo sinkausta, mutta tänään sillekään ei ollut enää aikaa. :D


TÄÄLTÄ MÄ TULEN KAVERIT!!
Tällaista normaalia meille on kuulunut, eipä mitään ihmeempiä. Huomenna jos ei sada, tarkoitus olisi mennä ilman satulaa piiitkästä aikaa. :)

4 kommenttia:

  1. Voisitsä joku kerta laittaa videota tänne? ois kiva nähä minkälaista toi länkkäri meininki oikein on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin joskus yrittää ottaa videoitakin. :) Youtube käyttäjätililtäni tahtimussu98 löytyy joitakin videoita minusta ja Dixiestä. :)

      Poista
  2. Olis kiva jos sä tekisit postauksen jossa kerrot mitä noi kaikki esim.pivotti tarkoittaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin joskus tehdä tarkemman, mutta esimerkiksi alempia postauksia lukemalla löytyy helposti pivotin ja sidepassin selitykset. :) Ja oikealla puolella olevista tageista löytyy sanoja, mitä kautta pääset esim. pivottipostauksiin. :)

      Poista

Avaa suusi. :)