sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Treenit 30 asteen helteessä

Taivutuskasilla

Sidepassia, muuten menee hyvin, mutta käsieni kuuluisi olla alempana. Ja vinoja ollaan, poni sekä kuski, kuin kaksi marjaa. Sidepass on kuin pohkeenväistö, tosin tätä mennään suoraan sivulle päin. :)


Huomatkaa letit! Ihana tallikaveri taiteili ne perjantaina tunnin jälkeen. Yleensä itse saan tehtyä juuri ja juuri kymmenen lettiä, nyt lettejä on 21 laskettuna etuhiuksien lettikin. :D
Tänään olikin hauska tallipäivä ystävän kanssa. Tallille lähdimme neljän jälkeen skopalla ja joskus reilusti viiden jälkeen oltiin selässä. Annoin kaverini ratsastaa hetken Dixiellä alkukäyntien jälkeen ja neuvoin tälle erilaisia tehtäviä. Kyseinen ystävä on jo pari kertaa ennenkin ratsastanut ponia ja tämä kerta sujui ehkä parhaiten.

Minä menin sitten selkään ja tein pari taivutuskasia alkuun ja sitten lähdin tekemään ykkös-kakkos pivotteja ja niiden jälkeen sidepassia. Sidepass on tehokas liike mm. saamaan pohkeet läpi ja välillä ne tulikin ihan mukavasti.




Ravailin myös aika paljon ja yritin huolehtia, että ponin säkä olisi korkein kohta. Eilisellä tunnilla tein paljon sidepassia ja pivotteja ja tällöin sain Dixien menemään tosi pyöreänä, myös laukassakin. Tänään en ottanut laukkaa, vaan yritin ratsastaa käynnin ja ravin niin hyväksi kuin mahdollista. Kuvista ehkä kuitenkin huomaa, että eniten taisi tulla hymyiltyä. Niin ihana ratsastaa tuollaisessa ilmassa rakkaalla pompulalla.

Ratsastuksen jälkeen juoksutin Dixieä molempiin suuntiin. Tämä olikin ihan innoissaan. Toinen kierros eli oikea tuntui taas olevan vaikeampi ja siinä oli ponilla ehkä tasapainokin vähän hakusessa. Perjantain tunnilla sain siltä oikein hyvän laukan kuitenkin vasempaan kierrokseen. :)

"Ai mä saan laukata? Okei no mä menen sit."


"Ihailkaa miten sirosti jalkani nousee."

Vruum vruum

"Nyt tuli vähän kiire, pakko spurtata!"

"Ja näin minä viiletän kuin villihevonen."

"Olen välillä jopa niin hurja, että on pakko sulkea silmät!"

"Ja Sari kehtaakin haukkua minua välillä etanaksi. Uusi lempinimeni on formula. Piste."
Tällainen oli meidän tallipäivä tänään! Treenien jälkeen erittäin hikinen poni pestiin ulkona ja nyt Dixie malttoi olla jo ihan mukavasti paikallaan. Usein se saattaa häseltää siinä, vaikka oikeasti nauttiikin pesusta. Tammat, kukapa niistä selvää ottaa. :D

4 kommenttia:

  1. Haha :D ihanii kuvia! innostuispa Kiiaki joskus juoksutuksesta.. Kokeile joskus irtona juoksuttaa Dixie, näistäki kuvista päätellen se varmaan sekoais :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään kanssa! Ehkä joskus pitää koittaa sitäkin :D

      Poista
  2. Hyvin näyttää jaksavan helteestä huolimatta :) Itse olen niin mukavuudenhaluinen, etten näillä keleillä ole hevosen selkään noussut. Sitä on ihan hiestä märkänä jo pelkän harjaamisen jälkeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllähän se, mutta treenien jälkeen on kyllä aina pakko pestä poni ja laittaa satulahuopa kuivumaan, kun se hikoaa tosi paljon. :) Totta tuokin että harjauksen jälkeen on hiestä märkänä, mutta sitten taas itse ainakin rakastan ratsastaa ihanassa auringonpaisteessa t-paita keleillä :)

      Poista

Avaa suusi. :)