perjantai 18. huhtikuuta 2014

Voihan kaviopaise

Tiistai aamuna Dixie alkoi ontumaan ja torstaina kengittäjän kaviota tutkiessa paljastuikin juuri se, mitä olimme jo arvailleet: kaviopaise. Kyseessä siis Dixien oikea takajalka. Nyt pidetään maanantaihin asti petadinehaudetta jalassa ja iltaisin neulan kautta kaulaan antibiootteja. Juuri eilen sain opetuksen tuosta neulalla laitosta ja hyvinhän se tänäänkin onnistui. En muuta hyvää keksi tästä kaviopaiseesta, kun että oppiipahan kokoajan uutta hevosen lääkitsemistä ja hoitamisesta. Alkuvuonna opin tekemään painesiteen, jonka tehtävä on pitää turvotusta poissa ja nyt osaan tehdä kaviopaiseiselle tuon "tossun" ja nyt myös lääkintä piikillä sujuu. :D Oppia tulee siis paljon, mutta jos vaikka tämän jälkeen Dixie suostuisi olemaan koko loppu vuoden terveenä? ;)
Eilen otetussa kuvassa Dixie vielä lepuutti takajalkaansa tosi paljon, mutta tänään astui sillä jo oikein hyvin. :)

Tänään Dixie astui kipeälläkin jalalla tosi hyvin, eli ainakin paremmalta näyttää! Ikävää tällaiset ratsastustauot, mutta hoidetaan nyt kunnolla ja kärsivällisesti tuo jalka terveeksi, ennen kuin edes pohditaan selkään menoa.

Potilaan selfie.
Nyt kun ratsastuspostauksia ei ole tulossa hetkeen, saa ehdotella jotain postausideoita. Eli kommenttia vaan :)

8 kommenttia:

  1. Toivottavasti Dixien jalka paranee pian!
    Jipolla oli talvella 2011-2012 kaviopaise riesana takajalassa kaksi kuukautta :( Sen jälkeen vielä huomattiin, että haudebootsi oli hangannut jalkaan haavan. Jippo oli silloin muutenkin puolivuotta pelkällä käyntiliikunnalla kinnerpattien takia, mutta ei se hauderumba siinä lisänä mitään kivaa ollut, koska hevonen oli paiseen takia välillä ihan kolmijalkainen... Kipeä se jalka ainakin oli, koska Jippo onnistui huitaisemaan kenkää irrottamaan tulleen kengittäjämiehenkin selälleen lähes takaperin kuperkeikkaan asti :/ Sitä Jippo-Hippo ei normaalisti tekisi edes unissaan, koska Jippomus on juurikin helppoutensa takia ollut jo pitkään yksi meidän vakkarikengittäjän suosikeista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho olipas teillä ikävä talvi ja teillähän kesti tuo kaviopaise tosi pitkään! :/ Toivottavasti me saataisiin tämä parin viikon hoidolla pois, mutta mistäs näistä ikinä tietää..
      Dixielläkin oli jalka aluksi aika kipeä, mutta nyt se astuu sillä jo tosi hyvin. Mikä tietty voi johtua kipulääkkeistäkin, mutta ainakin vaikuttaa tosi hyvältä. :)

      Poista
  2. Varustepostaus ehdottomasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisen olen jo joskus tehnyt, mutta uusia varusteita on tullut, eli voisin harkitakin! :)

      Poista
  3. Kurja juttu tuo kaviopaise,meillä oli kans jonkuaikaa sitten..Pikaisia paranemisia ja toivottavasti pääsette pian taas treenien pariin!

    http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei ole kiva vaiva, vaikka onneksi sinänsä hyvin hoidettavissa oleva juttu :) Ja niinpä, nyt olisi täydelliset treenikelitkin!

      Poista

Avaa suusi. :)